PARRE

Parre groeit op in een Veluwse boerengemeenschap, in een huis waar nauwelijks gesproken wordt. Vol verwondering en op zoek naar de verbinding die hij thuis niet vindt trekt hij er als jonge jongen 'snachts op uit en sluit hij vriendschap met de dieren in het bos. Om diezelfde reden stapt hij in de dure Mercedes die hem in Amsterdam brengt. Vanaf dat moment leeft Parre in twee werelden: in het streng christelijk millieu dat hij zichzelf eigen heeft gemaakt en in de gokscene in de stad. Dat hij die twee levens zorgvuldig gescheiden houdt is voor hem vanzelfsprekend. Over sommige dingen spreek je niet. Totdat hij met zijn rug tegen de muur staat en niets anders wil dan verdwijnen. Achtervolgd door schulden, op de grens van waanzin, maakt hij een keuze.

Geinsprireerd door zijn eigen levensverhaal geeft van Essen een intieme inkijk in de eenzame wereld van een gokverslaafde die het weer voor elkaar krijgt om uit het dal te klimmen.

ARJAN VAN ESSEN (1969) is schrijver en columnist. Over zijn levensverhaal maakte hij eerder het theaterstuk 'Kop of Munt'. De roman Parre is uitgegeven door Uitgeverij Mozaïek.